Strona główna Ozorek wołowy w galarecie

Ozorek wołowy w galarecie

Wołowina « poprzedni | następny »
rozanka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Ozorek wołowy w galarecie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Uwielbiam ozorki,a taki w galarecie to delicje


trudność: średnie
czas:

Ozorek wołowy w galarecie - SKŁADNIKI:

Ozorek wołowy w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Ozór umyć oczyścić i zalać wodą w dużym garnku z liśćmi laurowymi,zielem angielskim i solą.Gotować około 2-2,5 godziny,kiedy ozór będzie miękki wyjąć z garnka i przelać go zimną wodą,zdjąć skórę.Pokroić na plastry.Żelatynę wymieszać z wywarem z ozorka(ja opakowanie na 2,5L wymieszałam w litrze wywaru-lubie zbitą galarete).Poukładać plastry ozora w micse lub na pólmisku i zalać wywarem.Ostudzić,potem wstawić do lodówki żeby galaretka stęzała.Można dołożyć jajko ugotowane na twardo,pokrojone w plasterki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozorek wołowy w galarecie (strona 1 z 1)  
Henia

Henia

2010-05-21 01:44
Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!
Skomentuj
Oceń:
0
rozanka

rozanka

2010-05-21 10:57
Henia napisał(a):

Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!

Każda gospodyni ma swoje sposoby na gotowanie,a ja gotuje bez warzyw bo na proteinach w diecie Dukana nie wolno jeść warzyw.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia

2010-05-21 17:46
rozanka napisał(a):

Henia napisał(a):

Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!

Każda gospodyni ma swoje sposoby na gotowanie,a ja gotuje bez warzyw bo na proteinach w diecie Dukana nie wolno jeść warzyw.

Sposoby a raczej zasady postępowania z produktami są nienaruszalne! A dopiero dodatki i przyprawienie jest sprawą każdej gospodyni! Wcale nie sugeruję, że źle Pani gotuje! Wiele przepisów mi się podoba! Nigdzie nie pisze, że jest to przepis dla osób na diecie Dukana!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Aromatyczna mielona wołowina na humusie Gulasz z brukwią i kładzionymi kluskami Ostra wołowina po koreańsku
Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki Na kanapki: pieczona wołowina
Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki Wołowina w sosie
Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi  Karminadle wieprzowo-wołowe Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane