Strona główna Ozorek wołowy w galarecie

Ozorek wołowy w galarecie

Wołowina « poprzedni | następny »
rozanka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Ozorek wołowy w galarecie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Uwielbiam ozorki,a taki w galarecie to delicje


trudność: średne
czas:

Ozorek wołowy w galarecie - SKŁADNIKI:

Ozorek wołowy w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Ozór umyć oczyścić i zalać wodą w dużym garnku z liśćmi laurowymi,zielem angielskim i solą.Gotować około 2-2,5 godziny,kiedy ozór będzie miękki wyjąć z garnka i przelać go zimną wodą,zdjąć skórę.Pokroić na plastry.Żelatynę wymieszać z wywarem z ozorka(ja opakowanie na 2,5L wymieszałam w litrze wywaru-lubie zbitą galarete).Poukładać plastry ozora w micse lub na pólmisku i zalać wywarem.Ostudzić,potem wstawić do lodówki żeby galaretka stęzała.Można dołożyć jajko ugotowane na twardo,pokrojone w plasterki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozorek wołowy w galarecie (strona 1 z 1)  
Henia

Henia
offline

2010-05-21 01:44
Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!
Skomentuj
Oceń:
0
rozanka

rozanka
offline

2010-05-21 10:57
Henia napisał(a):

Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!

Każda gospodyni ma swoje sposoby na gotowanie,a ja gotuje bez warzyw bo na proteinach w diecie Dukana nie wolno jeść warzyw.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-05-21 17:46
rozanka napisał(a):

Henia napisał(a):

Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!

Każda gospodyni ma swoje sposoby na gotowanie,a ja gotuje bez warzyw bo na proteinach w diecie Dukana nie wolno jeść warzyw.

Sposoby a raczej zasady postępowania z produktami są nienaruszalne! A dopiero dodatki i przyprawienie jest sprawą każdej gospodyni! Wcale nie sugeruję, że źle Pani gotuje! Wiele przepisów mi się podoba! Nigdzie nie pisze, że jest to przepis dla osób na diecie Dukana!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Wołowina z domową harissą "Kiszone" mielone
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane