rozanka

rozanka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ozorek wołowy w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Uwielbiam ozorki,a taki w galarecie to delicje

Ozorek wołowy w galarecie

Składniki:

Ozorek wołowy w galarecie

Sposób przygotowania:

Ozorek wołowy w galarecie

Ozór umyć oczyścić i zalać wodą w dużym garnku z liśćmi laurowymi,zielem angielskim i solą.Gotować około 2-2,5 godziny,kiedy ozór będzie miękki wyjąć z garnka i przelać go zimną wodą,zdjąć skórę.Pokroić na plastry.Żelatynę wymieszać z wywarem z ozorka(ja opakowanie na 2,5L wymieszałam w litrze wywaru-lubie zbitą galarete).Poukładać plastry ozora w micse lub na pólmisku i zalać wywarem.Ostudzić,potem wstawić do lodówki żeby galaretka stęzała.Można dołożyć jajko ugotowane na twardo,pokrojone w plasterki.

Tagi:

ozorki