Strona główna Ozorek wołowy w galarecie

Ozorek wołowy w galarecie

Wołowina « poprzedni | następny »
rozanka - Przepis na: Ozorek wołowy w galarecie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ozorek wołowy w galarecie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Uwielbiam ozorki,a taki w galarecie to delicje


trudność: średne
czas:

Ozorek wołowy w galarecie - SKŁADNIKI:

Ozorek wołowy w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Ozór umyć oczyścić i zalać wodą w dużym garnku z liśćmi laurowymi,zielem angielskim i solą.Gotować około 2-2,5 godziny,kiedy ozór będzie miękki wyjąć z garnka i przelać go zimną wodą,zdjąć skórę.Pokroić na plastry.Żelatynę wymieszać z wywarem z ozorka(ja opakowanie na 2,5L wymieszałam w litrze wywaru-lubie zbitą galarete).Poukładać plastry ozora w micse lub na pólmisku i zalać wywarem.Ostudzić,potem wstawić do lodówki żeby galaretka stęzała.Można dołożyć jajko ugotowane na twardo,pokrojone w plasterki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozorek wołowy w galarecie (strona 1 z 1)  
Henia

Henia
offline

2010-05-21 01:44
Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!
Skomentuj
Oceń:
0
rozanka

rozanka
offline

2010-05-21 10:57
Henia napisał(a):

Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!

Każda gospodyni ma swoje sposoby na gotowanie,a ja gotuje bez warzyw bo na proteinach w diecie Dukana nie wolno jeść warzyw.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-05-21 17:46
rozanka napisał(a):

Henia napisał(a):

Ozora gotuje się w jarzynach, a zalewając galaretą ozdabia. I jeszcze jedna uwaga: ozora się najpierw odgotowuje, skórę ściąga i dopiero gotuje do miękkości z jarzynami i przyprawami. Ta gruba skóra brudna i zaśliniona gotowana do 2,5 godź. dobrego smaku nie da! dlatego tylko 3!

Każda gospodyni ma swoje sposoby na gotowanie,a ja gotuje bez warzyw bo na proteinach w diecie Dukana nie wolno jeść warzyw.

Sposoby a raczej zasady postępowania z produktami są nienaruszalne! A dopiero dodatki i przyprawienie jest sprawą każdej gospodyni! Wcale nie sugeruję, że źle Pani gotuje! Wiele przepisów mi się podoba! Nigdzie nie pisze, że jest to przepis dla osób na diecie Dukana!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze
Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną Taco Bravo i inne

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane