luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pani Walewska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Łatwe ... ale przyznam sie szczerze ze za pierwszym razem mi nie wyszło :/

Pani Walewska

Składniki:

Pani Walewska

  • ciasto

  • masa budyniowa

Sposób przygotowania:

Pani Walewska

Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Wyłożyć nim dwie blachy. podpiec. Ciasto posmarować dżemem .
-piana z białek -
Ubić na pianę..z 4 białek, dodać 15 dkg. cukru. i 1 łyżkę octu. Rozłożyć pianę na obydwa placki.
Posypać posiekanymi orzechami.
piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
Ze składników ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć i stopniowo dodać budyń. Przełożyć ciasto kremem.