Strona główna Panierowana mozzarella

Panierowana mozzarella

Sery « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1925
zdjęcia: 1 z 1
Panierowana mozzarella
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 13

Pyszna mozzarella w panierce.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Panierowana mozzarella - SKŁADNIKI:

Panierowana mozzarella - PRZYGOTOWANIE:

Mozzarelle pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Każdy plaster pokroić na 4 części. Rozgrzać oliwę na patelni. Rozmieszać jajka z odrobiną soli. Mozzarellę maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na zloty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Panierowana mozzarella (strona 1 z 1)  
luna

luna

2010-04-13 17:25
Uwielbiam mozzarele, na pewno zrobie. Super przepis!
Skomentuj
Oceń:
0
góralka

góralka

2010-04-13 18:46
Często tak robię, bo synuś uwielbia ten smak
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka

2010-04-13 19:31
Proste, a jednak pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2010-04-14 07:28
A ja dotąd panierowałam camembert, spróbuję teraz z mozzarellą.5
Skomentuj
Oceń:
0
apetyczna_ania

apetyczna_ania

2010-04-19 19:54
Panierowany ser jednoznacznie kojarzy mi się z kuchnią naszych sąsiadów zza południowej granicy - zarówno Czechów, jak i Słowaków. W zestawie zawsze frytki, sos tatarski i jakaś surówka. Klasyka! :)
Skomentuj
Oceń:
0
asia_9

asia_9

2010-04-24 12:27
Miam!!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Serowo-czosnkowa zupa krem Eli Sernik cappuccino z ananasem i galaretką Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)
Chrupiący twarożek Pizza z makrelą Pizza z kurczakiem i ricottą
Rolada serowa z kurczakiem i papryką Naleśniki z serem i złocistą posypką Borówkowo-twarożkowy tort naleśnikowy
Różane naleśniki Naleśniki z łososiem Ruskie naleśniki

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane