Strona główna Panierowana mozzarella

Panierowana mozzarella

Sery « poprzedni | następny »
zewa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1821
zdjęcia: 1 z 1
Panierowana mozzarella
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 13

Pyszna mozzarella w panierce.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Panierowana mozzarella - SKŁADNIKI:

Panierowana mozzarella - PRZYGOTOWANIE:

Mozzarelle pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Każdy plaster pokroić na 4 części. Rozgrzać oliwę na patelni. Rozmieszać jajka z odrobiną soli. Mozzarellę maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na zloty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Panierowana mozzarella (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-04-13 17:25
Uwielbiam mozzarele, na pewno zrobie. Super przepis!
Skomentuj
Oceń:
0
góralka

góralka
offline

2010-04-13 18:46
Często tak robię, bo synuś uwielbia ten smak
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2010-04-13 19:31
Proste, a jednak pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-04-14 07:28
A ja dotąd panierowałam camembert, spróbuję teraz z mozzarellą.5
Skomentuj
Oceń:
0
apetyczna_ania

apetyczna_ania
offline

2010-04-19 19:54
Panierowany ser jednoznacznie kojarzy mi się z kuchnią naszych sąsiadów zza południowej granicy - zarówno Czechów, jak i Słowaków. W zestawie zawsze frytki, sos tatarski i jakaś surówka. Klasyka! :)
Skomentuj
Oceń:
0
asia_9

asia_9
offline

2010-04-24 12:27
Miam!!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Caprese z buraczkami Naleśniki z serem i kremem pomarańczowym Roladki z szynki i żółtego sera
Serowe kąski z ziołami Panierowany ser pleśniowy Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Serowe racuszki Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere
Pekińska z pieczoną dynią i fetą Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Makaron z sosem śliwkowym i fetą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane