Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Panierowany kurczak w sosie czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetna przekąska z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych w sosie czosnkowym...

Panierowany kurczak w sosie czosnkowym

Składniki:

Panierowany kurczak w sosie czosnkowym

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowany kurczak w sosie czosnkowym
Filet z kurczaka kroimy na szerokie paski. Przyprawiamy papryką, vegetą i odrobiną curry. Roztrzepujemy jajka, mieszamy je dokładnie z mąką, zanurzamy kolejno każdy kawałek mięsa, a następnie obtaczamy w rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu.///// Czosnek drobno siekamy i miażdżymy nożem na desce (albo przeciskamy przez praskę czy trzemy na drobnej tarce). Wrzucamy do miseczki z jogurtem naturalnym i majonezem. Dodajemy czosnek w proszku, pieprz, sól, zioła prowansalskie, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.