Strona główna Paprykarz z dorsza

Paprykarz z dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
Natala1210

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Paprykarz z dorsza
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Często robię to danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z dorsza - SKŁADNIKI:

  • 50dag.filetów z dorsza bez skóry,
  • 1puszka(40dag)pomidorów w zalewie,
  • 1strąka czerwonej papryki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1łyżka bulionu instant,
  • 3łyżki oleju,
  • 2-3łyżki śmietany,
  • 1łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Paprykarz z dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Rybę pokroić w paski.Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju,dołożyć rybę,podsmażyć,wymieszać z pomidorami i bulionem,przyprawić słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem.Wszystko razem dusić około 20min.Paprykę posiekać,połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z dorsza  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą
Ryba w warzywach Zapiekanka z dorszem a'la lasagne Dorsz w porach z dynią
Złota rybka w cieście francuskim Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane