Strona główna Paprykarz z dorsza

Paprykarz z dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Paprykarz z dorsza offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Paprykarz z dorsza
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Często robię to danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z dorsza - SKŁADNIKI:

  • 50dag.filetów z dorsza bez skóry,
  • 1puszka(40dag)pomidorów w zalewie,
  • 1strąka czerwonej papryki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1łyżka bulionu instant,
  • 3łyżki oleju,
  • 2-3łyżki śmietany,
  • 1łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Paprykarz z dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Rybę pokroić w paski.Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju,dołożyć rybę,podsmażyć,wymieszać z pomidorami i bulionem,przyprawić słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem.Wszystko razem dusić około 20min.Paprykę posiekać,połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z dorsza  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane