Strona główna Paprykarz z dorsza

Paprykarz z dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
Natala1210

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Paprykarz z dorsza
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Często robię to danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z dorsza - SKŁADNIKI:

  • 50dag.filetów z dorsza bez skóry,
  • 1puszka(40dag)pomidorów w zalewie,
  • 1strąka czerwonej papryki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1łyżka bulionu instant,
  • 3łyżki oleju,
  • 2-3łyżki śmietany,
  • 1łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Paprykarz z dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Rybę pokroić w paski.Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju,dołożyć rybę,podsmażyć,wymieszać z pomidorami i bulionem,przyprawić słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem.Wszystko razem dusić około 20min.Paprykę posiekać,połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z dorsza  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane