Strona główna Paprykarz z dorsza

Paprykarz z dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Paprykarz z dorsza offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Paprykarz z dorsza
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Często robię to danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z dorsza - SKŁADNIKI:

  • 50dag.filetów z dorsza bez skóry,
  • 1puszka(40dag)pomidorów w zalewie,
  • 1strąka czerwonej papryki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1łyżka bulionu instant,
  • 3łyżki oleju,
  • 2-3łyżki śmietany,
  • 1łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Paprykarz z dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Rybę pokroić w paski.Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju,dołożyć rybę,podsmażyć,wymieszać z pomidorami i bulionem,przyprawić słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem.Wszystko razem dusić około 20min.Paprykę posiekać,połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z dorsza  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane