Strona główna Paprykarz z dorsza

Paprykarz z dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Paprykarz z dorsza offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Paprykarz z dorsza
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Często robię to danie na piątkowy obiad.


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z dorsza - SKŁADNIKI:

  • 50dag.filetów z dorsza bez skóry,
  • 1puszka(40dag)pomidorów w zalewie,
  • 1strąka czerwonej papryki,
  • 1cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1łyżka bulionu instant,
  • 3łyżki oleju,
  • 2-3łyżki śmietany,
  • 1łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki,
  • sól i pieprz

Paprykarz z dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Rybę pokroić w paski.Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na rozgrzanym oleju,dołożyć rybę,podsmażyć,wymieszać z pomidorami i bulionem,przyprawić słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem.Wszystko razem dusić około 20min.Paprykę posiekać,połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z dorsza  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym
Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane