dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Pasztet z sandacza z porami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z sandacza w cieście drożdżowym

Pasztet z sandacza z porami

Składniki:

Pasztet z sandacza z porami

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z sandacza z porami
Filet z sandacza miksujemy w blenderze z dodatkiem śmietany i 3 jajek, pory przesmażamy na części masła i odstawiamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu dodajemy do masy. Blaszkę smarujemy pozostałą częścią masła. Z mąki, mleka, jajka i drożdży oraz masła przygotowujemy ciasto drożdżowe, którym wykładamy wysmarowaną masłem blaszkę, pamiętając o pozostawieniu części ciasta na wierzch. Wstawiamy do piekarnika na godz w 180st. Przed włożeniem pasztetu do piekarnika smarujemy ciasto rozmąconym jajkiem.

Tagi:

pory jajko jajka