Strona główna Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami

Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami

Pasztety « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2176
Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z soi podawać z ciemnym pieczywem


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki soi ugotowanej,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 seler,
  • 1 pietruszka,
  • 2 łyżki majeranku,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • 3 jajka,
  • 2 marchewki,
  • 60 dag pieczarek,
  • 3 cebule,
  • 2 łyżki bułki tartej

Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem ok 10 min. Marchew, pietruszkę i seler ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, ostudzić, obrać. Pieczarki, soję i ugotowane warzywa przemielić w maszynce do mięsa. Dodać żółtka, kaszę mannę, majeranek, sól, pieprz oraz ubitą pianę z białek, wymieszać. Masę przełożyć do wąskiej keksowej foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni około 1 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z soi z warzywami i pieczarkami (strona 1 z 1)  
Tit

Tit
offline

2012-02-23 16:22
To jest 100 000 przepis na gotujmy.pl - gratulacje!!! Mamy dla ciebie nagrodę!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy Pasztet z cukinii z papryką
Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu
Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej Pyszna, domowa pasztetowa Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Placki ziemniaczane z żółtym serem Pajęczyca Tekla

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane