dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pażybroda z indyjskim curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polska zupa wzbogacona indyjskim curry pełnym afrodyzjaków

Pażybroda z indyjskim curry

Składniki:

Pażybroda z indyjskim curry

 

Sposób przygotowania:

Pażybroda z indyjskim curry
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. kapustę kroimy w grube kawałki i dodajemy do garnka. Zupę zalewamy wodą. Dodajemy masło, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz i przyprawę indyjskie curry. Gotujemy 20-25 min aż warzywa będą miękkie. Możemy podać ze świeżym pieczywem np chlebem wyciętym za pomocą formy serduszka.