ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pieczarki faszerowane cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki zapiekane z cukinią i suszonymi pomidorami

Pieczarki faszerowane cukinią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane cukinią

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane cukinią
Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki (ja ich nie wykorzystałam ale można je drobno posiekać i tez dodać do farszu). Cukinię ścieramy na tarce (ze skórką) na dużych oczkach i i po jednej porcji nakładamy do każdej pieczarki.Pomidory wyciągamy z oliwy i siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy do pieczarek, całość posypujemy solą i pieprzem. Z wierzchu posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Pieczarki faszerowane cukinią
pieczarki faszerujemy startą na tarce cukinią
Pieczarki faszerowane cukinią
następnie dodajemy pokrojone suszone pomidry
Pieczarki faszerowane cukinią
i całość zapiekamy 10-15 minut na rumiano