beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarkowy niby bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie jedzonko z pieczarkami

Pieczarkowy niby bigos

Składniki:

Pieczarkowy niby bigos

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowy niby bigos
Pieczarki płuczemy, kroimy i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy, dodajemy do pieczarek i razem przesmażamy. Pomidora kroimy, dodajemy do pieczarek z cebulą i razem dusimy. Paprykę oczyszczamy i kroimy, dodajemy do bigosu. Parówki obieramy z osłonek, kroimy i dodajemy do potrawy. Parówki można zastąpić inną wędliną. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Razem dusimy kilka minut.

Tagi:

bigos