Strona główna Pieczeń z Królika

Pieczeń z Królika

Królik « poprzedni | następny »
Zgobisz - Przepis na: Pieczeń  z  Królika offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 168
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pieczeń  z  Królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Nie będę się rozwodzić nad jego smakiem .... dla mnie to pyszny obiad.


trudność: średne
czas:

Pieczeń z Królika - SKŁADNIKI:

  • 1 królik ( cały )
  • 1 łyżka margaryny ( do smażenia )
  • 1 łyżeczka masła ( do smażenia )
  • 2 główki czosnku ( pocięte w słópki )
  • przyprawy: sól / słodka papryka

Pieczeń z Królika - PRZYGOTOWANIE:

► Królika umyć, oczyscić z błon, ręcznikiem papierowym osuszyć i podzielić na porcje. Ostrzem noża nakłuć w mięsie otworki i włożyć w nie słupki czosnku, natrzeć solą i słodką papryką / odstawić na kilka godzin do lodówki. ► Do garnka z rozgrzanym tłuszczem ( wpierw margarynie ), włożyć mięso z królika i obsmażyć je ze wszystkich stron później dodać masło i smażyć do zrumienienia, podlewając niewielką ilością wody. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż będzie miękkie, od czasu do czasu obracając. ► Można podawać na przykład z kluskami i kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń z Królika (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2011-06-22 13:28
Wspanialy obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik z sosem i marchewką Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie
Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli
Królik w sosie z rozmarynem Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem
Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin Comber z królika z pieczarkami Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane