Strona główna Pieczeń z Królika

Pieczeń z Królika

Królik « poprzedni | następny »
Zgobisz

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 173
zdjęcia: 1 z 3
Pieczeń  z  Królika
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Nie będę się rozwodzić nad jego smakiem .... dla mnie to pyszny obiad.


trudność: średnie
czas:

Pieczeń z Królika - SKŁADNIKI:

  • 1 królik ( cały )
  • 1 łyżka margaryny ( do smażenia )
  • 1 łyżeczka masła ( do smażenia )
  • 2 główki czosnku ( pocięte w słópki )
  • przyprawy: sól / słodka papryka

Pieczeń z Królika - PRZYGOTOWANIE:

► Królika umyć, oczyscić z błon, ręcznikiem papierowym osuszyć i podzielić na porcje. Ostrzem noża nakłuć w mięsie otworki i włożyć w nie słupki czosnku, natrzeć solą i słodką papryką / odstawić na kilka godzin do lodówki. ► Do garnka z rozgrzanym tłuszczem ( wpierw margarynie ), włożyć mięso z królika i obsmażyć je ze wszystkich stron później dodać masło i smażyć do zrumienienia, podlewając niewielką ilością wody. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż będzie miękkie, od czasu do czasu obracając. ► Można podawać na przykład z kluskami i kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń z Królika (strona 1 z 1)  
luna

luna

2011-06-22 13:28
Wspanialy obiad.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królikiem Królik czosnkowo paprykowy Królik w sosie śmietanowym
Królik z czosnkiem z pomarańczą Króliczy pasztet z piekła rodem Sałatka z piersią królika i żurawiną
Królik na pomidorową nutę Pasztet z królika Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami
Królik w sosie śmietanowym Królik w glazurze Duszone mięso z królika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane