Strona główna Pieczeń z piersi z indyka

Pieczeń z piersi z indyka

elutka - Przepis na: Pieczeń z piersi z indyka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
Pieczeń z piersi z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Znakomita na sylwestrowe przyjęcie Pieczeń z piersi z indyka


trudność: średne
czas:

Pieczeń z piersi z indyka - SKŁADNIKI:

Pieczeń z piersi z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Filet nacieramy solą i pieprzem smażyć w brytfanie na 2 łyżkach oleju .Cebule pokroić na ósemki ułożyć dookoła mięsa .Wstawić do piekarnika Piec około półtorej godziny po 20 minutach wlać 200ml. wody .Pieczen podlewać wytwarzającym sie sosem .po godzinie podlać jeszcze 200ml.wody .Na 10 minut przed koncem polać mięso miodem i posypać płatkami migdałowymi .Sos zmiksować z cebulą i zagotować .Fasolkę z marchewką gotujemy kroimy w krążki smażymy na pozostałym oleju .Mięso przełożyć na półmisek pokroić i podać z pokrojonymi warzywami i sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń z piersi z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane