Strona główna Pieczeń z piersi z indyka

Pieczeń z piersi z indyka

elutka - Przepis na: Pieczeń z piersi z indyka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
Pieczeń z piersi z indyka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Znakomita na sylwestrowe przyjęcie Pieczeń z piersi z indyka


trudność: średne
czas:

Pieczeń z piersi z indyka - SKŁADNIKI:

Pieczeń z piersi z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Filet nacieramy solą i pieprzem smażyć w brytfanie na 2 łyżkach oleju .Cebule pokroić na ósemki ułożyć dookoła mięsa .Wstawić do piekarnika Piec około półtorej godziny po 20 minutach wlać 200ml. wody .Pieczen podlewać wytwarzającym sie sosem .po godzinie podlać jeszcze 200ml.wody .Na 10 minut przed koncem polać mięso miodem i posypać płatkami migdałowymi .Sos zmiksować z cebulą i zagotować .Fasolkę z marchewką gotujemy kroimy w krążki smażymy na pozostałym oleju .Mięso przełożyć na półmisek pokroić i podać z pokrojonymi warzywami i sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń z piersi z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka
Szaszłyki z indyka z kiełkami Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara
Taco z indykiem i pomidorem Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem Szaszłyki czosnkowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane