mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pieczona żabnica

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna rybka :) .

Pieczona żabnica

Składniki:

Pieczona żabnica

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczona żabnica
Cebulę obrać, umyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać i umyć. Bakłażana umyć, pokroić na kawałki. Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić na dużą kostkę. Cukinię umyć, pokroić na kawałki. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Z ryby usunąć szkielet, podzielić na filety. Na każdym kawałku zrobić podłużne nacięcie. 2 ząbki czosnku pokroić w paski, powtykać je w rybę. Rybę ułożyć na papierze do pieczenia, doprawić solą i pieprzem, skropić 1 łyżką oliwy. Zawinąć rybę w papier i odstawić. Do naczynia żaroodpornego wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić ząbki czosnku, bakłażana, papryki, cukinię i cebulę. Wszystko wymieszać z oliwą. Wstawić do piekarnika na 20minut. Rybę w papierze ułożyć na warzywach, piec 20minut. Naczynie wyjąć z piekarnika. Rybę odłożyć. Warzywa ułożyć na talerzach. Rybę rozwinąć z papieru, ułożyć na warzywach i od razu podawać.

Tagi:

beza cukinia bezy