WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pieczone faszerowane pieczarki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i proste pieczarki z piekarnika.

Pieczone faszerowane pieczarki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone faszerowane pieczarki.

 

Sposób przygotowania:

Pieczone faszerowane pieczarki.
Duże pieczarki obieramy ze skórki i wycinamy im trzony. Lekko solimy. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę i na odrobinie oleju podsmażamy razem z posiekanymi trzonkami pieczarek. Solimy i pieprzymy do smaku. W misce rozbijamy jajko i mieszamy z żółtym serem. Dodajemy przesmażone pieczarki z cebulką i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Kapelusze pieczarek napełniamy nadzieniem i układamy w żaroodpornym naczyniu. Podlewamy odrobiną wody i wkładamy łyżeczkę masła. Zapiekamy ok 20 min w 200ºC, aż nadzienie się przyrumieni.
Pieczone faszerowane pieczarki.
Pieczarki powinny być duże i rozwinięte.
Pieczone faszerowane pieczarki.
Trzonki z pieczarek podsmażamy z cebulką.
Pieczone faszerowane pieczarki.
Nadzienie powinno być dosyć płynne, ale nie spływać z pieczarek.
Pieczone faszerowane pieczarki.
Pieczarki zapiekamy, aż wierzch ładnie się zarumieni.