Pieczony mintaj

Mintaj « poprzedni | następny »
wazka2008

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 367
Pieczony mintaj
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jest to danie,na spotkanie z przyjaciółmi.Podawać na ciepło


trudność: średnie
czas:

Pieczony mintaj - SKŁADNIKI:

Pieczony mintaj - PRZYGOTOWANIE:

Rybę skropić sokiem z cytryny i winem. Posypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić w krążki. Przełożyć do nasmarowanej olejem brytfanny, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na patelni rozgrzać olej,kłaść na niej osuszoną rybę, przyrumienić.położyć w brytfannie na cebuli. Brytfannę przykryć,wstawić na 30 minut do temp 200 stopni. Podawać z pokrojonym jajkiem i  posypanym koperkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczony mintaj  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mintaj
Domowe paluszki rybne Mintaj w płatkach kukurydzianych Delikatne rybne kotleciki
Filet z mintaja w panierce wg Gosi Mintaj z marchewką i papryka Filet z mintaja na pierzynce z kaszy
Kotleciki rybne z kaszą gryczana Smaczna ryba po grecku Ryba opiekana w octowej zalewie
Cytrusowo maślany mintaj Rybne talarki z kluseczkami i marchewką Kotlety rybne z mintaja

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane