zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pierogi z grzybami i mięsem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pierogi z podgrzybkami i boczkiem zachwycą każdego smakosza.

Pierogi z grzybami i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z grzybami i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami i mięsem
Farsz : Grzyby namoczyć i ugotować. Potem odcedzić. Cebulę pokroić i w kostkę i podsmażyć na oleju. Oba boczki i grzyby zmielić do miski w maszynce do mięsa na grubym sitku. Do zmielonych składników dodać cebulę, przyprawy i wymieszać farsz. Ciasto : Do miski wsypać mąkę i sól. wlać wodę i rozbełtane z olejem jajka. Wymieszać ciasto a potem przełożyć je na stolnicę lub blat kuchenny i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Porcje ciasta wałkować, wycinać kółka ( u mnie o średnicy 10 cm ) nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi po czym układać je na ściereczce aby się do siebie nie dotykały. Zagotować dużą ilość wody z odrobiną soli, na wrzątek kłaść partiami pierogi i gotować kilka minut od wypłynięcia. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową i kłaść na talerze. Pierogi można spożywać okraszone lub nie z dowolną surówką.
Pierogi z grzybami i mięsem
Etap 1składniki farszu czyli boczek i grzyby zmielić
Pierogi z grzybami i mięsem
Etap 2dodać przyprawy i wymieszać farsz ...
Pierogi z grzybami i mięsem
Etap 3ciasto wałkować i wycinać kółka a potem kłaść farsz
Pierogi z grzybami i mięsem
Etap 4po zlepieniu pierogów gotowac je kilka minut