Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Pierogi z mięsem Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pierogi te naprawdę są godne polecenia.Ciasto jest miękkie,nie rozwalają się przy gotowaniu.Są przepyszne i rozpływają się w ustach , tak twierdzi moja rodzina.

Pierogi z mięsem Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem Eli
Do miski wsypuję mąkę , szczypte soli i wkładam żółtka,w osobnym garnku podgrzewam mleko z olejem.Po podgrzaniu wlewam do miski mleko i wyrabiam ciasto na elastyczną masę.Odkładam ciasto i przykrywam woreczkiem. Stopniowo wałkujemy i szklanka robimy kulka.Lepimy pieroszki. Farsz Mięso gotujemy razem z włoszczyzną Po ugotowaniu mięso mielimy przez maszynkę .Na patelni podsmażamy cebulę i dodajemy do mięsa,wbijamy jajko,dokładamy bułkę tartą,doprawiamy.Wszystko razem mieszany.
Pierogi z mięsem Eli
w garnku podgrzewany mleko z olejem mieszając.
Pierogi z mięsem Eli
gotowe ugniecione ciasto przykrywka woreczkiem.
Pierogi z mięsem Eli
do farszu dodaje podsmażoną na złoto cebulkę.
Pierogi z mięsem Eli
pierogi pojedynczo składam do zamrażalnika.