lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierożki z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 4/5 głosów: 25

Zachciało się pierożków oj zachciało. Mimo upału wzięłam się do roboty od samego rana bo wiadomo, że kapusta potrzebuje trochę czasu by dojść do siebie.

Pierożki z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pierożki z kapustą i pieczarkami

Składniki:

  • kapusta kiszona 600 g

 

 

  • kiełbaska jaką chcecie 300 g

 

 

 

 

 

  • 2 szklanki bulionu drobiowego

Sposób przygotowania:

Pierożki z kapustą i pieczarkami

Krok 1

Pieczarki opłukałam pokroiłam drobno, podsmażyłam na patelni i przełożyłam je do wolnowara, dodałam startą marchew i nastawiłam na stopień 2.

Krok 2

Kapustę przepłukałam pod wodą i pokroiłam drobno, dodałam do pieczarek z marchewką. Dodałam listek laurowy i ziele angielskie, zalałam bulionem. Po 4 godzinach kapusta była miękka.

Krok 3

Na stolnicę wyspałam przesianą mąkę, walam ciepłą wodę, oliwę z oliwek i odrobinę soli. Wyrobiłam ciasto ( jest bardzo mięciutkie i elastyczne). Rozwałkowałam na stolnicy silikonowej i szklanką wykrawałam kółka. Nakładałam łyżeczką kapustę z pieczarkami i zlepiałam pierożki pomagając sobie widelcem.

Krok 4

Do gotującej wody z odrobiną soli i oleju wkładałam pierożki i gotowałam. Po ugotowaniu odcedziłam i podsmażyłam z kiełbaską, pododawałam jeszcze gorące.

Pierożki z kapustą i pieczarkami
Pieczarki opłukałam pokroiłam drobno ,podsmażyłam na patelni
Pierożki z kapustą i pieczarkami
Kapustę przepłukałam pod wodą i pokroiłam drobno i włożyłam do wolnowara
Pierożki z kapustą i pieczarkami
Na stolnicę wyspałam przesianą mąkę, walam ciepłą wodę,oliwę z oliwek i odrobinę soli.
Pierożki z kapustą i pieczarkami
Wyrobiłam ciasto( jest bardzo mięciutkie i elastyczne). Rozwałkowałam na stolnicy silikonowej .
Pierożki z kapustą i pieczarkami
Szklanką musztardówka wykrawałam kółka
Pierożki z kapustą i pieczarkami
Nakładałam łyżeczką kapustę z pieczarkami i zlepiałam pierożki pomagając sobie widelcem.

Tagi:

dania pierogi