Sposób przygotowania:
Pieczone pierożki z kapustą kiszoną
Z sera ,maki i miękkiej margaryny i szczypty soli zagniatamy ciasto które chłodzimy trochę w lodówce Pieczarki kroimy , cebulę tez kroimy smażymy na masle lub oleju. Dodajemy ugotowaną kapustę kiszoną, może być taka z obiadu przyprawiamy solą i pieprzem chwilę dusimy studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy starty na tarce na dużych oczkach żółty ser mieszamy. Schłodzone ciasto wałkujemy trochę grubsze jak na pierogi, wycinamy większe kółka nakładamy farsz,i sklejamy jak pierogi. Zółtko mieszamy z mlekiem smarujemy górę pierożka posypujemy sezamen. Układamy na blachę wyłoŻoną papierem do pieczenia, Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st termoobieg na 25 minut.Pieczemy na złoty kolor.POLECAM !!!
gusia1000
Bo