lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Piersi z indyka faszerowane twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Piersi z indyka faszerowane twarogiem

Piersi z indyka faszerowane twarogiem

Składniki:

Piersi z indyka faszerowane twarogiem

 

  • 8 połówek piersi z indyka
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag twarogu
  • jajo
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Piersi z indyka faszerowane twarogiem
Pieczarki drobno pokrój,cebulę i czosnek drobniutko posiekaj,podsmaż na oleju na złoty kolor dodaj do nich posiekane pieczarki oraz przyprawy do smaku.Całość duś do miękkości,ostudź.Wymieszaj pieczarki ze zmielonym twarogiem,dodaj jajo.Piersi z indyka natnij wzdłuż,powstałe wgłębienie wypełnij masą.Piersi owiń w natłuszczoną olejem folię aluminiową,ułóż w blasze do pieczenia i piecz w 200 st około 20 minut,po upieczeniu wyjmij z folii.

Tagi:

indyk