Strona główna Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami

Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami

aneta_bielecka_pozna offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 4
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Piersi z kurczaka pieczone z ziemniaczkami w rękawie- doskonały pomysł na obiad


trudność: średne
czas:

Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami - SKŁADNIKI:

  • Pierś z kurczaka- 1 sztuka
  • Ziemniaki- 1 kg
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • przyprawa do grilla
  • przyprawa papryka
  • majeranek
  • bazylia
  • olej- 6 łyżek

Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki należy umyć, obrać i wysuszyć. Następnie pokroić w plasterki.Ziemniaki obsypać wszystkimi przyprawami.Odstawić na około godzinę. Pierś z kurczaka umyć i wysuszyć. Następnie pokroić na małe kawałki. mięso obsypać wszystkimi przyprawami. Odstawić na ok godzinę. Przyprawione ziemniaki i mięso włożyć do rękawa i wlać olej. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok godzinę. Obiadek gotowy. Smacznego !!!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane