Strona główna Piersi z kurczaka z parmezanem

Piersi z kurczaka z parmezanem

Kurczak « poprzedni | następny »
Anula - Przepis na: Piersi z kurczaka z parmezanem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Piersi z kurczaka z parmezanem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Moj pomysl-bardzo smaczny,naprawde polecam


trudność: średne
czas:

Piersi z kurczaka z parmezanem - SKŁADNIKI:

  • Piersi z kurczaka
  • Parmezan(granulowany lub tarty)
  • Papryka zielona
  • Maslo
  • sol
  • Pieprz
  • Jajka
  • Bulka tarta
  • Maka
  • Olej
  • Wykalaczki

Piersi z kurczaka z parmezanem - PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy dosc cienko,solimy,pieprzymy i odstawiamy na chwile na bok.Papryke kroimy w bardzo drobniutka kostke i mieszamy z parmezanem.Na srodek kotleta nakladamy pasek masla i papryke z parmezanem,zwijamy i spinamy wykalaczkami,obtaczamy w mace,jajku i bulce tartej.Podczas smazenia olej powinien siegac do polowy piersi,przy mniejszej ilosci oleju piersi moga sie nie dosmazyc w srodku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Piersi z kurczaka z parmezanem (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2009-06-08 08:47
1 Papryka powinna byc pokrojona naprawde bardzo drobno
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-06-08 17:48
Bardzo apetycznie wyglada danie na tym talerzu :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową
Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym
Curry z kurczaka Pierś z kurczaka panierowana w płatkach Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane