Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Piersi z kurczaka z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Moj pomysl-bardzo smaczny,naprawde polecam

Piersi z kurczaka z parmezanem

Składniki:

Piersi z kurczaka z parmezanem

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka z parmezanem

Piersi z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy dosc cienko,solimy,pieprzymy i odstawiamy na chwile na bok.Papryke kroimy w bardzo drobniutka kostke i mieszamy z parmezanem.Na srodek kotleta nakladamy pasek masla i papryke z parmezanem,zwijamy i spinamy wykalaczkami,obtaczamy w mace,jajku i bulce tartej.Podczas smazenia olej powinien siegac do polowy piersi,przy mniejszej ilosci oleju piersi moga sie nie dosmazyc w srodku.