Strona główna Pikantny gulasz paprykowy

Pikantny gulasz paprykowy

Wołowina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Pikantny gulasz paprykowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pikantny gulasz paprykowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i



Pikantny gulasz paprykowy - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg wołowiny
  • 6 cebul
  • 4 czerwnoe papryki
  • 4papryczki chili
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 15 dag czerwonej fasoli konserwowej
  • 4 łyżki słodkiej papryki
  • 250 ml bulionu
  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz kajeński

Pikantny gulasz paprykowy - PRZYGOTOWANIE:

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i przesmażyć na nim mięso. Kiedy się zarumieni, podlać bulionem i dusić an wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, pokroić na plasterki i dodać do wołowiny. Mięso i cebulę doprawić do smaku solą oraz pieprzem Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i sosolić. Papryczkę chili posiekać wraz z nasionami. Do rondla wrzucić paprykę, papryczkę chili oraz wsypać słodką paprykę. Całość podlać winem i dusić pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie. Na 15 min przed końcem duszenia dodać czerwoną fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Podawać z żytnim pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pikantny gulasz paprykowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze
Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną Taco Bravo i inne
Włoskie pulpety Tureckie kofty z wołowiny Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane