Strona główna Pikantny gulasz paprykowy

Pikantny gulasz paprykowy

Wołowina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Pikantny gulasz paprykowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pikantny gulasz paprykowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i



Pikantny gulasz paprykowy - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg wołowiny
  • 6 cebul
  • 4 czerwnoe papryki
  • 4papryczki chili
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 15 dag czerwonej fasoli konserwowej
  • 4 łyżki słodkiej papryki
  • 250 ml bulionu
  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz kajeński

Pikantny gulasz paprykowy - PRZYGOTOWANIE:

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i przesmażyć na nim mięso. Kiedy się zarumieni, podlać bulionem i dusić an wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, pokroić na plasterki i dodać do wołowiny. Mięso i cebulę doprawić do smaku solą oraz pieprzem Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i sosolić. Papryczkę chili posiekać wraz z nasionami. Do rondla wrzucić paprykę, papryczkę chili oraz wsypać słodką paprykę. Całość podlać winem i dusić pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie. Na 15 min przed końcem duszenia dodać czerwoną fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Podawać z żytnim pieczywem.



Komentarze do Pikantny gulasz paprykowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Polędwica wołowa z warzywnymi frytkami i ogórkiem Wołowina z chutney i serem kozim, z kaszą jaglaną Klops z mięsa wołowego i wieprzowego
Burgery z guacamole i frytkami selerowymi Steki Kansas w pieprzu z masłem ziołowo czosnkowym Zrazy wołowe na obiad
Kafirowy gulasz wołowy Zawijańce wołowe w sosie grzybowym Wołowe z warzywami
Wołowe bitki z leśnym smaczkiem Pręga wołowa w sosie z czerwonego wina Kasza gryczana z wołowiną w aromatycznym sosie
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane