Strona główna Pikantny gulasz paprykowy

Pikantny gulasz paprykowy

Wołowina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Pikantny gulasz paprykowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pikantny gulasz paprykowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i



Pikantny gulasz paprykowy - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg wołowiny
  • 6 cebul
  • 4 czerwnoe papryki
  • 4papryczki chili
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 15 dag czerwonej fasoli konserwowej
  • 4 łyżki słodkiej papryki
  • 250 ml bulionu
  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz kajeński

Pikantny gulasz paprykowy - PRZYGOTOWANIE:

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i przesmażyć na nim mięso. Kiedy się zarumieni, podlać bulionem i dusić an wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, pokroić na plasterki i dodać do wołowiny. Mięso i cebulę doprawić do smaku solą oraz pieprzem Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i sosolić. Papryczkę chili posiekać wraz z nasionami. Do rondla wrzucić paprykę, papryczkę chili oraz wsypać słodką paprykę. Całość podlać winem i dusić pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie. Na 15 min przed końcem duszenia dodać czerwoną fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Podawać z żytnim pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pikantny gulasz paprykowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane