Strona główna Pikantny gulasz paprykowy

Pikantny gulasz paprykowy

Wołowina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Pikantny gulasz paprykowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pikantny gulasz paprykowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i



Pikantny gulasz paprykowy - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg wołowiny
  • 6 cebul
  • 4 czerwnoe papryki
  • 4papryczki chili
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 15 dag czerwonej fasoli konserwowej
  • 4 łyżki słodkiej papryki
  • 250 ml bulionu
  • 250 ml czerwonego wytrawnego wina
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz kajeński

Pikantny gulasz paprykowy - PRZYGOTOWANIE:

Wołoinę umyć i pokroić na małe kawałeczki. W dość dużym rondlu rozgrzać olej i przesmażyć na nim mięso. Kiedy się zarumieni, podlać bulionem i dusić an wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, pokroić na plasterki i dodać do wołowiny. Mięso i cebulę doprawić do smaku solą oraz pieprzem Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i sosolić. Papryczkę chili posiekać wraz z nasionami. Do rondla wrzucić paprykę, papryczkę chili oraz wsypać słodką paprykę. Całość podlać winem i dusić pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie. Na 15 min przed końcem duszenia dodać czerwoną fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Podawać z żytnim pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pikantny gulasz paprykowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane