Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pizza z parówkami i boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pizza z parówkami bardzo efektownie wygląda i smakuje wyśmienicie. Można ją podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Pizza z parówkami i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z parówkami i boczkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza z parówkami i boczkiem
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem z wodą, wsypać 2-3 łyżki mąki zamieszać, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić, pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut. Następnie ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Brzegiem ciasta ułożyć parówki bez osłonek, zawinąć ciastem. Środek ciasta posmarować ketchupem, posypać ziołami, odrobiną żółtego sera i posiekaną cebulą. Ułożyć pieczarki i plasterki boczku, posypać pozostałym serem. Zawinięte ciastem parówki, pokroić na 1,5 cm kawałki i odwinąć parówką do góry. Pizzę włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Można podawać z ketchupem
Pizza z parówkami i boczkiem
Ciasto rozwałkować i ułożyć parówki bez osłonek
Pizza z parówkami i boczkiem
Parówki zawinąć ciastem środek posmarować ketchupem
Pizza z parówkami i boczkiem
Wyłożyć wszystkie przygotowane składniki
Pizza z parówkami i boczkiem
Parówki z ciastem pokroić na 1,5 cm kawałki i odwinąć