Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pizzerki z baleronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pizzerki z baleronem i warzywami, przygotowane w taki sposób są bardzo smaczne i efektownie wyglądają.

Pizzerki z baleronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizzerki z baleronem

 

  • Ciasto:
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 4 g drożdży instant
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • Pozostałe składniki:
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 10 plasterków baleronu
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Pizzerki z baleronem
Drożdże wsypać do miski, dodać cukier i ciepłą wodę,wsypać łyżkę mąki, odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, jajko, wyrośnięty rozczyn, oliwę, wyrobić około 7-10 minut. Przykryć i pozostawić na 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować w formie prostokąta, posmarować ketchupem, posypać żółtym serem i otartą bazylią. Ułożyć plasterki baleronu, pokrojoną w długie paski cukinię i paprykę. Zwinąć jak roladę, ostrym nożem pokroić na 1,5 cm krążki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na złoty kolor około 15 minut.
Pizzerki z baleronem
Ciasto rozwałkować posmarować ketchupem posypać serem i bazylią
Pizzerki z baleronem
Ułożyć plasterki baleronu paprykę i cukinię
Pizzerki z baleronem
Zwinąć jak roladę pokroić w 1,5 cm krążki
Pizzerki z baleronem
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce