Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Polędwica wołowa z tymiankiem

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polędwice posmarować częścią oliwy, solą, pieprzem i roztartym tymiankiem. Piec w

Polędwica wołowa z tymiankiem

Składniki:

Polędwica wołowa z tymiankiem

 

  • 80 dag polędwicy wolowej
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • pęczek świeżego tymianku
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwica wołowa z tymiankiem
Polędwice posmarować częścią oliwy, solą, pieprzem i roztartym tymiankiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 250°C przez około 35 minut, od czasu do czasu skrapiając woda. Pod koniec pieczenia pokroić w grube plastry i piec jeszcze ok. 5 minut. Sos własny z pieczeni przelać do garnka, dodać tymianek, sól i pierz do smaku oraz sos sojowy. Całość zagotować i przelać przez sitko. Podawać z pieczonymi ziemniakami, posypanymi świeżym tymiankiem.