niunia171

niunia171

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

potrawka chinska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

potrawka chinska meza ;) smacznego

potrawka chinska

Składniki:

potrawka chinska

 

  • 2 torebki ryżu
  • 500 g piersi z kurczaka
  • mieszanka chińska
  • śmietana
  • majonez
  • woda
  • czosnek granulowany
  • tzaziki w proszku ( prymat)
  • przyprawy : czerwona papryka i kebabowa
  • pieczarki 0,5 kg

 

 

Sposób przygotowania:

potrawka chinska
Ugotować ryż w osolonej wodzie , obrać pieczarki i pokroic w kostke , mięso pokroić w kostkę przyprawić czerwoną papryką i przyprawą do kebaba , wrzucić na rozgrzaną patelnię wraz z pieczarkami , usmażyć. Mięso i pieczarki zdjąć z patelni nastepnie wrzucić na patelnię mieszankę chińską , przyprawić i dusić 15 minut , na koniec dodac ryż chwilkę podsmażyć i wszystko wymieszać następnie dodać mięso z pieczarkami .

sos: smietanę czosnek granulowany oraz tzaziki wymieszać dodać 1/4 szklanki wody i 2 łyzki majonezu wszystko wymieszać wstawić do lodowki na 30 minut i sos gotowy ;)