Piwo, które spożywane jest na różnego rodzaju imprezach, idealnie sprawdzi się również, jako dodatek do potraw!
Powoduje, że danie staje się oryginalne i aromatyczne. Dzięki swej naturalnej goryczy idealnie pasuje do mięs, warzyw, a nawet ryb. Chmielowy płyn idealnie sprawdzi się, jako marynata do mięs pieczonych, smażonych, ale także grillowanych.

Popularny kurczak na piwie dzięki temu trunkowi nabiera zupełnie innego charakteru smakowego. Piwo to także doskonały dodatek do ciast, naleśników, a nawet chleba- dzięki niemu stają się miękkie i puszyste.

Karp w piwie to wspaniały sposób na urozmaicenie jego smaku, a zupa piwna rozgrzeje organizm w chłodniejszy dzień.  Piwo ma także właściwości zdrowotne, orzeźwia, pomaga w dolegliwościach układu pokarmowego oraz oczyszcza nerki. Warto, więc skosztować tradycyjnego grzańca z przyprawami i miodem. Poniżej znajdziecie ciekawe pomysły na potrawy z dodatkiem chmielowego płynu!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 64 przepisów w kategorii Piwa

Grzaniec z piwa

Grzaniec z piwa

Noruas Noruas

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Piwo grzane 5

Piwo grzane 5

peggi peggi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Grzane piwo

Grzane piwo

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Drink na bazie piwa

Drink na bazie piwa

mitofri mitofri
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Puszyste piwo

Puszyste piwo

Mati13 Mati13

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Piwo z likierem

Piwo z likierem

mitofri mitofri

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: