MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pstrąg na parze.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Zdrowy, smaczny pstrąg ugotowany na parze.

Pstrąg na parze. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg na parze.

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg na parze.
Ryby opłukujemy i czyścimy.Posypujemy ziołami, solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie do środka wkładamy kawałki masła, natkę pietruszki i plaster kopru włoskiego.Ryby odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.Pstrągi wkładamy do wkładu do gotowania na parze. Wkład ustawiamy na garnku z wodą , przykrywamy i gotujemy rybę około 20 minut na małym ogniu. Gotową przekładamy na talerz, dodajemy natkę z pietruszki i cytrynę.
Pstrąg na parze.
Podstawowy produkt dania to świeże , wypatroszone pstrągi.
Pstrąg na parze.
Rybę przyprawiamy ziołami ,solą, piepszem , cytryną i dodajemy natkę pietruszki, masło, koper włoski.
Pstrąg na parze.
Rybę układamy w wkładzie do gotowania na parze.
Pstrąg na parze.
Rybę parujemy na małym ogniu przez 20 minut pod przykryciem.

Tagi:

zioła pstrąg