Strona główna Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
Xetnom

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki sposób na pysznego pstrąga


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie czyścimy i płuczemy. Nacieramy solą. Do środka wkładamy koperek, płatki masła, krążki czosnku i skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 min. Co jakiś czas na pstrąga kładziemy płatki masła które sprawią że ryba będzie bardziej soczysta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Pstrąg z masłem cytrynowym
Pstrąg łososiowy z sosem kokosowym  i pak choi Pstrąg łososiowy w marynacie winno-pomarańczowej Pstrąg w zalewie octowej
Faszerowany pstrąg Pstrąg w galarecie Pstrąg w galarecie
Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach Sałatka z wędzonym pstrągiem Pstrąg w pysznym sosie cytrynowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane