Strona główna Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
Xetnom

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki sposób na pysznego pstrąga


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie czyścimy i płuczemy. Nacieramy solą. Do środka wkładamy koperek, płatki masła, krążki czosnku i skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 min. Co jakiś czas na pstrąga kładziemy płatki masła które sprawią że ryba będzie bardziej soczysta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Ptysie z wędzonym pstrągiem i pastą jajeczną Pstrąg duszony w porach Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Pstrąg z masłem cytrynowym Pstrąg łososiowy z sosem kokosowym  i pak choi
Pstrąg łososiowy w marynacie winno-pomarańczowej Pstrąg w zalewie octowej Faszerowany pstrąg
Pstrąg w galarecie Pstrąg w galarecie Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane