Strona główna Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
Xetnom - Przepis na: Pstrąg pieczony w piekarniku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki sposób na pysznego pstrąga


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie czyścimy i płuczemy. Nacieramy solą. Do środka wkładamy koperek, płatki masła, krążki czosnku i skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 min. Co jakiś czas na pstrąga kładziemy płatki masła które sprawią że ryba będzie bardziej soczysta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony Pikantny pstrąg smażony
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg Pstrąg zapiekany z ziołami
Pstrąg  w folii pieczony Szparagi z grilla Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane