Strona główna Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
Xetnom

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki sposób na pysznego pstrąga


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie czyścimy i płuczemy. Nacieramy solą. Do środka wkładamy koperek, płatki masła, krążki czosnku i skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 min. Co jakiś czas na pstrąga kładziemy płatki masła które sprawią że ryba będzie bardziej soczysta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg w pysznym sosie cytrynowym Pieczony pstrąg Pstrąg w panierce
Pstrąg marynowany smażony Pstrąg gotowany Pstrąg łososiowy w maku z surówką z marchewki
Pstrąg w panierce smażony na maśle Pasta z wędzonego pstrąga Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Jajka z farszem Pstrąg teriyaki z sałatką z mango

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

  • Konkurs - Wypieki nie z tej planety! Konkurs - Wypieki nie z tej planety!

    Domowe wypieki od zawsze wiodą prym w kulinarnym świecie. Co zrobić, by domowe ciasto, pizza i pieczywo powstawały jeszcze szybciej? Wystarczy wziąć udział w naszym konkursie i wygrać robota planetarnego marki Philips!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane