Strona główna Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg « poprzedni | następny »
Xetnom - Przepis na: Pstrąg pieczony w piekarniku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pstrąg pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybki sposób na pysznego pstrąga


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę dokładnie czyścimy i płuczemy. Nacieramy solą. Do środka wkładamy koperek, płatki masła, krążki czosnku i skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 min. Co jakiś czas na pstrąga kładziemy płatki masła które sprawią że ryba będzie bardziej soczysta.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony Pikantny pstrąg smażony
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg Pstrąg zapiekany z ziołami
Pstrąg  w folii pieczony Szparagi z grilla Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane