Strona główna Pyszny biszkopt z masą serową

Pyszny biszkopt z masą serową

Z kremem, Serniki « poprzedni | następny »
agnieszkalider - Przepis na: Pyszny biszkopt z masą serową offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pyszny biszkopt z masą serową
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wyśmienity biszkopt z masą serową


trudność: średne
czas:

Pyszny biszkopt z masą serową - SKŁADNIKI:

  • mleko 200 ml
  • żółtka 3 szt
  • masło 1 szt
  • cukier puder 20 dkg
  • twaróg 600 g
  • żelatyna 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • mąka tortowa 3/4 szklanki
  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka 4 sztuki

Pyszny biszkopt z masą serową - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować niezbędne składniki na ciasto. W dalszej kolejności należy jajka sparzyć, mąkę przesiać na drobnym sicie, następnie białka oddzielić od żółtek. Do wysokiej miski przełożyć białka jajek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania należy dodać cukier. W dalszym ciągu należy ubijać ciasto na biszkopt. Mąki wymieszać ze sobą i dodać do ciasta, następnie dodać proszek do pieczenia, a następnie należy zamieszać je drewnianą łyżką. Następnie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto do blaszki. Biszkopt piec w temperaturze około 190-200 stopni C przez około 40- 50 minut. Następnie wystudzić biszkopt i przekroić go na dwie równe części. Przygotować masę serową: W tym celu rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącego mleka, studzimy. Ser twaróg mielimy w maszynce na drobnych otworach. Następnie masło ucieramy z dodatkiem cukru i dodajemy żółtka, do zawartości dodajemy zmielony twaróg na sam koniec dodajemy do zawartości i całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Masę serową wykładamy na jeden z przekrojonych biszkoptów. Przykrywamy drugim biszkoptem. Można ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą białą lub ciemną. Schłodzić ciasto przed podaniem do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pyszny biszkopt z masą serową (strona 1 z 1)  
gosia56

gosia56
offline

2012-06-06 15:40
W tym przepisie nie ma w sadnikach jajek z ilu trzeba upiec te biszkopty?
Skomentuj
Oceń:
0
gosia56

gosia56
offline

2012-06-06 16:19
miało byc w składnikach..........
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Miodownik z orzechami Jabłkowy przekładaniec Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Pie de limon- tarta cytrynowa Ananasowiec z kokosem Napoleonka na kruchym cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane