Strona główna Pyszny biszkopt z masą serową

Pyszny biszkopt z masą serową

Z kremem, Serniki « poprzedni | następny »
agnieszkalider - Przepis na: Pyszny biszkopt z masą serową offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pyszny biszkopt z masą serową
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyśmienity biszkopt z masą serową


trudność: średne
czas:

Pyszny biszkopt z masą serową - SKŁADNIKI:

  • mleko 200 ml
  • żółtka 3 szt
  • masło 1 szt
  • cukier puder 20 dkg
  • twaróg 600 g
  • żelatyna 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • mąka tortowa 3/4 szklanki
  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka 4 sztuki

Pyszny biszkopt z masą serową - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować niezbędne składniki na ciasto. W dalszej kolejności należy jajka sparzyć, mąkę przesiać na drobnym sicie, następnie białka oddzielić od żółtek. Do wysokiej miski przełożyć białka jajek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania należy dodać cukier. W dalszym ciągu należy ubijać ciasto na biszkopt. Mąki wymieszać ze sobą i dodać do ciasta, następnie dodać proszek do pieczenia, a następnie należy zamieszać je drewnianą łyżką. Następnie wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto do blaszki. Biszkopt piec w temperaturze około 190-200 stopni C przez około 40- 50 minut. Następnie wystudzić biszkopt i przekroić go na dwie równe części. Przygotować masę serową: W tym celu rozpuszczamy żelatynę w 200 ml gorącego mleka, studzimy. Ser twaróg mielimy w maszynce na drobnych otworach. Następnie masło ucieramy z dodatkiem cukru i dodajemy żółtka, do zawartości dodajemy zmielony twaróg na sam koniec dodajemy do zawartości i całość dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Masę serową wykładamy na jeden z przekrojonych biszkoptów. Przykrywamy drugim biszkoptem. Można ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą białą lub ciemną. Schłodzić ciasto przed podaniem do spożycia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pyszny biszkopt z masą serową (strona 1 z 1)  
gosia56

gosia56
offline

2012-06-06 15:40
W tym przepisie nie ma w sadnikach jajek z ilu trzeba upiec te biszkopty?
Skomentuj
Oceń:
0
gosia56

gosia56
offline

2012-06-06 16:19
miało byc w składnikach..........
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Mocno kokosowe ciacho Marchwiowy metrowiec Ciasto cytrynowe
Śmietanowiec z brzoskwiniami Puchatek, czyli ciasto z kremem Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym
Tarta z kremem cytrynowym Alpejka malinowa Tort czekoladowo-chałwowy
Tarta z kremem i kiwi Szybkie ciasto z kremem Kakaowe z bananami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane