Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny domowy obiadek. W naszym domu pyzy goszczą dość często, a te okraszane masłem z dodatkiem prażonej cebulki mój mąż uwielbia najbardziej.

Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. studzimy i przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną (dodajemy mąki 1:4 ziemniaki) całość wyrabiamy. Mięso mielemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, dodajemy do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy jajko i wybarwiamy farsz. Z masy ziemniaczanej formujemy placuszki, na środku umieszczamy kuleczkę z farszu mięsnego wielkości orzecha włoskiego i zlepiamy pyzy. Pyzy gotujemy w osolonej wodzie przez około 7 minut. Podajemy z masłem i prażoną cebulką, 
Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką
Etap 1 do ziemniaków wbijamy jajko i dodajemy mąkę
Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką
Etap 2 wyrabiamy całość do połączenia składników
Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką
Etap 3 mięso mielimy dodajemy cebulę jajko i przyprawiamy - wyrabiamy
Pyzy z mięsem okraszane masłem i cebulką
Etap 4 farsz mięsny zawijamy w masę z ziemniaków tworząc pyzy

Tagi:

jajko jajka