MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Ratatouille 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywny gulasz z pachnących latem warzyw sezonowych.

Ratatouille 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ratatouille 8

 

Sposób przygotowania:

Ratatouille 8
Bakłażana kroimy na kawałki, posypujemy lekko solą i odstawiamy na pół godziny. Cebulkę kroimy na połówki, paprykę na paski, fasolkę na kawałki, cukinię w talarki, a pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Na patelni podsmażamy cebulkę i zmiażdżony ząbek czosnku. dodajemy paski papryki. Podsmażamy i przerzucamy do garnka. Dodajemy pomidora i fasolkę. Cukinię podsmażamy na oliwie i dodajemy do warzyw. Na końcy osączamy bakłażana i przesmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy do warzyw, jesli potrzeba dolewamy trochę wody. Warzywa dusimy, a kiedy są gotowe to przyprawiamy je solą i pieprzem.
Ratatouille 8
Przygotować wszystkie warzywa, żeby były pod ręką
Ratatouille 8
Bakłażana pokroić na kawałki, posolić i odstawić
Ratatouille 8
Do garnaka wrzucić podsmażoną cebulkę, paprykę i pomidora
Ratatouille 8
Cukinię, a następnie bakłażana podsmażyć na oliwie