Książka Kucharska: Kuchnia włoska wieszjak.pl

Risotto alla milanese (po mediolańsku)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotować średniej wielkości rondel. Cebulę obrać pokroić w kostkę, czosnek rozdrobnić i podsmażyć oba składniki na oliwie na le

Risotto alla milanese (po mediolańsku)

Składniki:

Risotto alla milanese (po mediolańsku)

 

Sposób przygotowania:

Risotto alla milanese (po mediolańsku)
Przygotować średniej wielkości rondel. Cebulę obrać pokroić w kostkę, czosnek rozdrobnić i podsmażyć oba składniki na oliwie na lekko złoty kolor. Dodać ryż, zalać winem, posolić, dodać rosół i szafran ciągle mieszając. Ryż ugotować do miękkości, wymieszać z parmezanem i masłem. Podawać natychmiast.