Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki « poprzedni | następny »
Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1047
zdjęcia: 1 z 5
Rogaliki krucho-drożdżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rogaliki które zawsze się udają


trudność: łatwe
czas:

Rogaliki krucho-drożdżowe - SKŁADNIKI:

Rogaliki krucho-drożdżowe - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozmieszać z cukrem, dodać śmietanę, trochę mąki ,sól i ciepłe mleko, zmiksować robotem, odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie pokroić margarynę na kawałki, posiekać z mąką. Dodać rozczyn, jajka, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkujemy na okrągły placek, dzielimy na 8 trójkątów. Na trójkątach ciasta kładziemy porcje marmolady i zawijamy w rogaliki. Układamy rogaliki na blasze wysmarowanej tłuszczem, Rogaliki posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem, odstawić na 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec ok.30 minut w 170 stop


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rogaliki krucho-drożdżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rogaliki
Rogaliki „z wody” Rogaliki drożdżowe z marmoladą Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem
Przepyszne rogaliki z dżemem z cytryn  Rogaliki z nadzieniem morelowo-orzechowym Półfrancuskie grzebyki
Kruche rogaliki z marmoladą Rogaliki z dżemem Krucho- drożdżowe rogaliki z makiem
Rogaliki truskawkowe z migdałami Maślane rogaliki z powidłami morelowymi Rogaliki drożdżowe na śmietanie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane