Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki « poprzedni | następny »
Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1013
zdjęcia: 1 z 5
Rogaliki krucho-drożdżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rogaliki które zawsze się udają


trudność: łatwe
czas:

Rogaliki krucho-drożdżowe - SKŁADNIKI:

Rogaliki krucho-drożdżowe - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozmieszać z cukrem, dodać śmietanę, trochę mąki ,sól i ciepłe mleko, zmiksować robotem, odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie pokroić margarynę na kawałki, posiekać z mąką. Dodać rozczyn, jajka, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkujemy na okrągły placek, dzielimy na 8 trójkątów. Na trójkątach ciasta kładziemy porcje marmolady i zawijamy w rogaliki. Układamy rogaliki na blasze wysmarowanej tłuszczem, Rogaliki posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem, odstawić na 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec ok.30 minut w 170 stop


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rogaliki krucho-drożdżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rogaliki
Rogaliki z czekoladą Rogaliki, ale biały mak Rogaliki z masą marcepanową na św. Marcina
Rogaliki z konfiturą Rogaliki maślane z marcepanem Rogaliki dyniowe z konfiturą
Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Kruche rogaliki z powidłami Rogaliki z marmoladą
Rogaliki z dżemem aroniowym Rogaliki drożdżowe Tanie rogaliki kokosowo- czekoladowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane