czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Roladki z kurczaka nadziewane warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Roladki są naprawdę bardzo smaczne. Staram się w ten sposób przemycać trochę warzyw do naszych posiłków:)

Roladki z kurczaka nadziewane warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z kurczaka nadziewane warzywami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka nadziewane warzywami
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Delikatnie rozbić. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, natomiast z jednej strony oprószyć ostrą papryką. Warzywa umyć, marchewkę obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora zaś pokroić w cienkie półplasterki. Podsmażyć na łyżce masła. Dusić około 5 minut na małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną. Dodać kukurydzę, ser i ocet jabłkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite filety nakładać po łyżce farszu, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Roladki z kurczaka nadziewane warzywami
Mięso rozbić, oprószyć solą, pieprzem i papryką
Roladki z kurczaka nadziewane warzywami
Na kotlety rozkładac farsz, zrolować spiąć wykałaczką