Roladki z mięsa mielonego 3

Beatris - Przepis na: Roladki z mięsa mielonego 3 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1402
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki z mięsa mielonego 3
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Roladki z mięsa mielonego nadziane wędzonym żółtym serem.


trudność: łatwe
czas:

Roladki z mięsa mielonego 3 - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • 10 dkg wędzonego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 ząbki czosnku

Roladki z mięsa mielonego 3 - PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część spłaszczyć i posmarować musztardą. Na każdej ułożyć po kawałku sera. Uformować podłużne roladki i obtoczyć je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki z mięsa mielonego 3  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym
Wieprzowe kotlety z ryżem Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu Klopsy mielone na bogato
Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem Muszelki piccolo z mięsno pomidorowym sosem Mięso mielone po rosyjsku
Mielone z zieloną natką pietruszki Pulpety w sosie curry Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane