Roladki z mięsa mielonego 3

Beatris - Przepis na: Roladki z mięsa mielonego 3 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1492
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki z mięsa mielonego 3
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Roladki z mięsa mielonego nadziane wędzonym żółtym serem.


trudność: łatwe
czas:

Roladki z mięsa mielonego 3 - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • 10 dkg wędzonego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 ząbki czosnku

Roladki z mięsa mielonego 3 - PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część spłaszczyć i posmarować musztardą. Na każdej ułożyć po kawałku sera. Uformować podłużne roladki i obtoczyć je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki z mięsa mielonego 3  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Pulpeciki z bazylią
Klopsy z kapustą w środku Bigos z pulpetami Kebab domowy wieprzowy z ketchupem
Grillowane pulpeciki z kaszą manną Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki w leśnym sosie
Mielone kulki pod serową czapą Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane