Roladki z mięsa mielonego 3

Beatris - Przepis na: Roladki z mięsa mielonego 3 offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1555
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Roladki z mięsa mielonego 3
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Roladki z mięsa mielonego nadziane wędzonym żółtym serem.


trudność: łatwe
czas:

Roladki z mięsa mielonego 3 - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • 10 dkg wędzonego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 ząbki czosnku

Roladki z mięsa mielonego 3 - PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część spłaszczyć i posmarować musztardą. Na każdej ułożyć po kawałku sera. Uformować podłużne roladki i obtoczyć je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki z mięsa mielonego 3  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Szaszłyki z mielonego z boczkiem
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pieczeń w chlebie schowana
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane