Roladki z mięsa mielonego 3

Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1573
zdjęcia: 1 z 5
Roladki z mięsa mielonego 3
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Roladki z mięsa mielonego nadziane wędzonym żółtym serem.


trudność: łatwe
czas:

Roladki z mięsa mielonego 3 - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • 10 dkg wędzonego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 ząbki czosnku

Roladki z mięsa mielonego 3 - PRZYGOTOWANIE:

Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, przyprawę w płynie i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część spłaszczyć i posmarować musztardą. Na każdej ułożyć po kawałku sera. Uformować podłużne roladki i obtoczyć je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki z mięsa mielonego 3  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pieczeń rzymska z papryką Mielone z ziarnami Mielone z pieczarkami
Pulpeciki w sosie grzybowym  Babeczki mięsne z delikatnym kremem ziemniaczanym Krokiety z mięsem i warzywami
Mięso mielone w stylu tajwańskim Mielone z niespodzianką Roladki z mięsa mielonego i pieczarek
Zapiekanka z mięsa mielonego i z ziemniaków Kotlety wieprzowe z kapustą pekińską Rolada z porem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane