Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Roladki ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre i ciekawe danie obiadowe

Roladki ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i fetą
Filety z kurczaka lub schab rozbijamy na kotlety. Szpinak myjemy, siekamy i smażymy na oleju z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy pokruszoną fetę i śmietanę. Tak przygotowany farsz rozsmarowujemy na kotletach i zwijamy je w roladki. Spinamy wykałaczkami, żeby się nie rozpadły i smażymy na rozgrzanym oleju. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy 3-4 minuty, żeby roladki doszły w środku. Można je również przed smażeniem panierować w jajku i bułce tartej. Na zdjęciach widać dwa rodzaje roladek - przygotowania na schabie i gotowe - tym razem z kurczaka.
Roladki ze szpinakiem i fetą
Szpinak doprawiam dość dużą ilością czosnku.
Roladki ze szpinakiem i fetą
Przygotowany farsz rozsmarowujemy na rozbitych kotletach - tu wersja schabowa.
Roladki ze szpinakiem i fetą
Roladki dobrze jest spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozpadły podczas smażenia.
Roladki ze szpinakiem i fetą
A tu gotowa roladka - wersja z filetu z kurczaka.