lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolana z indyczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rolada wyszła smaczna polecam pasuje i na Wielkanoc bo z jajami :)

Rolana z indyczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolana z indyczki

 

  • Pierś z indyczki 700 gram
  • ser 10 plastrów
  • szpinak 200 gram świeży
  • jajka 2 sztuki
  • chrzan 3 łyżki
  • pieprz biały mielony
  • chili szczypta
  • przyprawa do indyka (posypać mięso )
  • sól morska ( posypać od środka i na wierzchu rolady )

Sposób przygotowania:

Rolana z indyczki
Pierś rozbiłam poukładałam równomiernie na foli aluminiowej posypałam sporo przyprawą do indyka na to sól morska i chili Położyłam plastry sera na całej powierzchni. Szpinak umyłam pokroiłam i wrzuciłam na patelnie s masłem kiedy zmalał szpinak dodałam chrzan pieprz trochę soli morskiej i tak dusiłam ,aż zrobiła się prawie papka :). Wyłączyłam gaz i zostawiłam do ostudzenia . Zmiksowałam jaja z odrobina soli morskiej dodałam do przestudzonego szpinaku wymieszałam . Kładłam masę na ser tez na całej powierzchni . Zwinęłam w roladę docisnęłam folią aluminiową jak cukierka wstawiłam do pieca na 90 minut piekłam w 170 stopniach . Co jaki zca odkrywałam mięso i polewałam je rozpuszczonym masełkiem z odrobina soli morskiej . Wyszło pyszne mięsko pokroiłam je w plastry . Podawałam z ziemniakami sałatką
Rolana z indyczki
Pierś rozbiłam ułozyłam na foli aluminiowe posypałam dosyć sporo przyprawa do inydyka
Rolana z indyczki
Posypałam chilii i sola morska ułozyłam ser 10 plastrów
Rolana z indyczki
Usmazyłam szpinak na maśle z przyprawami dodałam do niego zmiksowane jaja wymieszałam i doprawiłam
Rolana z indyczki
Masę szpinakowa ułozyłam na ser na całej powierzchni i zwinełam w cukierka