katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryba z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna ryba smażona w panierce przykryta warzywami . Dobrze smakuje w świąteczno rodzinnej atmosferze.

Ryba z warzywami

Składniki:

Ryba z warzywami

 

  • Ryba

 

  • dorsz ok 60 dag

 

  • Sos warzywny

 

 

  • Panierka

 

Sposób przygotowania:

Ryba z warzywami
Rybę kroimy na małe kawałki. Panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem przyprawy kuchennej i obtaczamy w tartej bułce. Smażymy na rumiano.

Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Obraną cebulę drobno kroimy, kładziemy na durszlak i przelewamy wolno wrzącą wodą, osączamy.

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przygotowaną cebulę, lekko przesmażamy i dodajemy starte warzywa, chwilę przesmażamy i podlewamy wodą.

Dodajemy przyprawy. Oprószamy solą i dusimy do miękkości. Gdy warzywa zmiękną doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.

Wszystko razem dusimy do miękkości. Lekko przestudzoną rybę układamy na półmisku i przykrywamy przygotowanym sosem warzywnym.

Odstawiamy rybkę do schłodzenia choć na ciepło też jest smaczna.