Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z tuńczykiem i owocami

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Rybę wyjąć z puszki, osaczyć i pokroić na kawałki jednakowej wielkości. Banan

Sałatka z tuńczykiem i owocami

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i owocami

 

  • 40 dag tuńczyka z puszki
  • 1/2 grejpfruta
  • banan
  • 250 ml majonezu
  • łyżeczka soku cytrynowego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • 125 ml chudego jogurtu
  • kilka liści sałaty do przybrania

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i owocami
Rybę wyjąć z puszki, osaczyć i pokroić na kawałki jednakowej wielkości. Banan obrać, pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny. Grejpfrut obrać, wyjąć miąższ z osłonek, podzielić na cząstki/Jajka obrać, dwa pokroić w kostkę, trzecie na ósemki. Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać do smaku sól i paprykę. Liście sałaty umyć, osuszyć i wyłożyć nimi salaterkę. Kawałki tuńczyka delikatnie wymieszać z grejpfrutem, bananem i jajkami pokrojonymi w kostkę. Sałatkę ułożyć na sałacie, zalać sosem. Udekorować ósemkami jajek i posypać papryką.