KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sandacz w wiórkach kokosowych,

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrupiący sandacz o ciekawym smaku.

Sandacz w wiórkach kokosowych,

Składniki:

Sandacz w wiórkach kokosowych,

 

  • świeży filet z sandacza,
  • dwa ziemniaki,
  • oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,
  • cytryna do smaku,
  • zielenina i pestki granatu do dekoracji,

 

  • panierka:
  • mąka, jajko, bułka tarta grubo zmielona z wiórkami kokosa,

 

  • masło czosnkowe:
  • 2 łyżki masła,
  • drobno posiekany koperek około 1 łyżka,
  • drobno posiekana natka pietruszki 1 łyżka,
  • zielony ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sandacz w wiórkach kokosowych,
Filet z sandacza skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy a następnie panierujemy, kolejno mąka, jajko dobrze roztrzepane, bułka tarta z wiórkami kokosa ( dokładnie obtoczyć ). Na rozgrzaną patelnię wkładamy delikatnie sandacza, obsmażamy na złoty kolor z każdej strony. Na talerzu układamy dwa małe ziemniaki,, przyozdabiamy zieleniną i pestkami z granatu, układamy gotowy kawałek ryby nakładając na skórkę masło czosnkowe, podajemy ciepłe SMACZNEGO.

Tagi:

jajko tarta jajka