agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Schab pieczony - do chleba

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

jest to moja propozycja zastępstwa dla kupnej wędliny

Schab pieczony - do chleba Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab pieczony - do chleba

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony - do chleba
Schab opłukać i osuszyć. W pojemniku w którym będziemy marynować mięso wymieszać oliwę z oliwek, paprykę mieloną słodką , sól morską, pieprz czarny. Przełożyć do marynaty mięso i dokładnie je w niej obtoczyć. Dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz 3 ząbki czosnku- pokrojone w plasterki. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na 24 h. Po tym czasie, mięso polać Sangrią, ponownie przykryć i wstawić na kolejne 24h do lodówki. Następnego dnia mięso przełożyć do brytfanki lub żaroodpornego naczynia , wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 70 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, pozostawić mięso aby "odpoczęło". Kroić w cienkie plastry. Idealne w zastępstwie kupnej wędliny. Smacznego:)
Schab pieczony - do chleba
schab marynowac w przygotowanej marynacie przez 24 godziny
Schab pieczony - do chleba
po 2 dniach marynowania mięso przelożyc do foremki i piec w 190 stopniach przez 70 minut