asia92

asia92

Kucharz
[Przepisów: 17]

Schabowe z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nie przepadam za wieprzowiną, więc schabowe robię tylko z drobiu, najczęściej w niedzielę:)

Schabowe z indyka

Składniki:

Schabowe z indyka

Sposób przygotowania:

Schabowe z indyka

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety. Tłuczemy przez woreczek foliowy(!), następnie nacieramy mieszanką przypraw i układamy jeden na drugim, przykrywając każdy płat mięsa plasterkiem cebuli. Wstawiamy do lodówki na 2h, aby mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie moczymy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Przed podaniem można pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika kuchennego.