Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Schabowy gulasz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gulasz którym możemy zaskoczyć znajomych jak i gości na imprezie.

Schabowy gulasz z warzywami

Składniki:

Schabowy gulasz z warzywami

 

  • 6 plastrów schab bez kości,
  • 2 sztuki papryka zielona świeża,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1 garść groszek zielony mrożony,
  • 1 sztuka Por biała część,
  • 1 garść marchew mrożona kostka,
  • 1\3 sztuki kapusta pekińska,
  • 4 łyżeczki przecier pomidorowy,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku kucharek,
  • do smaku papryka czerwona mielona,
  • do smaku pieprz ziołowy,
  • do smaku koperek suszony,
  • do smaku pietruszka suszona,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • do smażenia olej roślinny,
  • 1 sztuka kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Schabowy gulasz z warzywami
Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucamy pokrojoną cebulę w pół talarki i podsmażamy na złocisty kolor następnie dodajemy schab pokrojony w kosteczkę i paprykę posiekaną w słupki. Następnie obieramy i myjemy pietruszkę,por,czosnek , siekamy to i dodajemy. Po około 5min gotowania się dodajemy mrożony groszek i mrożoną marchew następnie myjemy i siekamy kapustę i także dodajemy. Następnie przyprawiamy do smaku : kostką rosołową,pieprzem,pieprzem ziołowym,kucharkiem,papryką mieloną,koperkiem,pietruszką. Podlewamy około szklanką wody. Gotujemy około 30min. Smacznego!