gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Sernik z kremówką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

bardzo dobry serniczek, polecam gorąco

Sernik z kremówką

Składniki:

Sernik z kremówką

 

  • CIASTO UCIERANE
  • pół kostki margaryny
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA
  • pół szklanki oleju
  • 1,20 kg sera białego
  • pół szklanki kremówki
  • pół szklanki mleka
  • 8 dag budyniu śmietankowego
  • 10 jajek
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • 1 cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

Sernik z kremówką
CIASTO UCIERANE: margarynę, cukier puder i żółtka utrzeć ze sobą. Z białek ubić pianę, dodać do masy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i też dodać do masy (najlepiej przesiane). Wymieszać dokładnie. Taką masę wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać ser, budyń, olej, mleko. Cały czas ucierając. Później dodać kremówkę (nie ubitą). Na koniec ubić pianę z białek i wmieszać RĘKĄ. Tak powstałą masę wyłożyć na ciasto na brytfannie. Wszystko piec ok. 55-60 minut w 180 st. Smacznego!