alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ser i jabłek to wyśmienite połączenie,ciasto wilgotne i lekko kwaskowate.

Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie

 

 

  • twaróg 1 kg

 

 

  • cukier 1,5 szk

 

  • cukier waniliowy 2 łyżeczki

 

  • budyń śmietankowy 1 szt

 

  • rodzynki 100 g

 

 

 

 

  • cukier puder 60 g

 

 

 

 

 

 

  • cukier 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie
Kruche ciasto;mąkę posiekać z zimną margaryną dodać jajko, cukier puder,kakao,sól i zagnieść ciasto.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć równomiernie kruche ciasto.Nakłuć ciasto widelcem i włożyć na 1h do lodówki. Jabłka zetrzeć na cieniutkie plasterki podsmażyć na patelni do miękkości.Na koniec dodać cynamon i cukier,pozostawić do wystudzenia. Twaróg zmielić dwukrotnie i dodać skórkę startą z pomarańczy.W naczyniu utrzeć do białości żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dodawać porcjami zmielony twaróg,zimną roztopioną margarynę,proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywno i za pomocą drewnianej łyżki wmieszać delikatnie do masy serowej.Na końcu dodać rodzynki oprószone mąką i przemieszać.Masę serową wyłożyć na kruchym cieście i włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem .Po 40 min wyjąć na ser rozłożyć zimne jabłka i posypać płatkami migdałowymi i piec jeszcze 25 min.Piekarnik wyłączyć a sernik zostawić jeszcze na pół godziny.Blacha 36*24 cm
Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie
Ciasto bardzo smaczne
Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie
Kruche ciasto nakłuć i włożyć na godzinę do lodówki.
Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie
Twaróg zmielić i dodać skórkę startą z pomarańczy.
Sero- jabłecznik na kakaowym spodzie
Masę serową rozłożyć na kruchym cieście.