lyrakz

lyrakz

Kuchcik
[Przepisów: 1]

sero-szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

łatwy w przygotowaniu, rozpuszcza się w ustach, ciasto półkruche jest przepisem mojej Śp. mamy

sero-szarlotka

Składniki:

sero-szarlotka

 

Sposób przygotowania:

sero-szarlotka
ciasto-składniki wymieszać podzielić ciasto na 2 równe części połowę ciasta rozłożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową farsz-jabłka obrać i skroić z ręki dodać pokruszony biały ser oraz wlać śmietanę, następnie dodać cukier do smaku ok 3/4 szklanki i wsypać budyń, wymieszać ręką. Na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć farsz i przykryć go drugą częścią ciasta. Piec ok35-45 minut bez termo-obiegu w 175 stopniach