Strona główna Śledzie w zalewie octowej

Śledzie w zalewie octowej

Śledź, Zakąski « poprzedni | następny »
Renia_Kawa - Przepis na: Śledzie w zalewie octowej offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 96
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Śledzie w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

W mojej lodówce nigdy nie brakuje słoika ze śledziami. Są idealne jako przekąska.


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Śledzie w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

Śledzie w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w jednym garnku i gotujemy do momentu wrzenia. Czekamy jeszcze chwilę i odkładamy zalewę aby całkowicie wystygła. Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy pół godziny. Następnie odcedzamy i wykładamy na durszlak do odcieknięcia. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając na sicie do odcieknięcia i ostygnięcia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i rozkładamy, na przemian z cebulą, do dwóch litrowych słoików. Do zimnej zalewy dodajemy 2 łyżki oleju, mieszamy i zalewamy słoiki. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie w zalewie octowej (strona 1 z 1)  
Ma-Gosia

Ma-Gosia
offline

2010-12-29 22:06
Robię bardzo podobnie. Są wyborne!
Skomentuj
Oceń:
0
Śliweczka

Śliweczka
offline

2010-12-30 11:57
Super śledziki!5!
Skomentuj
Oceń:
0
Zgobisz

Zgobisz
offline

2011-06-08 01:10
Koniecznie do ulubionych .. jak one tyko w polowie smakuja tak jak wygladaja .. to zrobilem wszystko dobrze.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledź w pomidorach z rodzynkami Śledziowa fantazja Śledzie marynowane
Śledzie po kaszubsku Sałatka śledziowa z pomarańczą Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi
Śledzie w sosie musztardowym Śledzie Dareczka Mielone Eli ze śledziem
Pasta śledziowa do pieczywa Pyszne śledzie Haliny Lasagne z pieczarkami i rybą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane