msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Smażonka teriyaki.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Eksperymenty z sosem Teriyaki Tao Tao zakończyły się powodzeniem.Pierwszą porcję córka zjadła przed obiadem i musiałam smażyć kolejną

Smażonka teriyaki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażonka teriyaki.

 

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • ok.12 młodych ziemniaków
  • 3-4 łyżki sosu teriyaki
  • 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia
  • 1 płaska łyżka przyprawy do ziemniaków i frytek
  • świeży koperek do posypania
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Smażonka teriyaki.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,ostudzić. Mięso opłukać,osuszyć.Pokroić na małe kawałki.Doprawić sosem teriyaki i przyprawą do kurczaka.Usmażyć na oleju. Ziemniaki pokroić w plastry i oprószyć przyprawą do ziemniaków i frytek.Usmażyć na oleju po mięsie. Smażonkę przełożyć na talerz i obficie posypać koperkiem. Podałam z warzywami i mizerią. Już wiem,że będą powtórki tego jedzonka.
Smażonka teriyaki.
Etap 1
Smażonka teriyaki.
Etap 2
Smażonka teriyaki.
Etap 3
Smażonka teriyaki.
Etap 4